У Шумському НВК вшанували пам’ять Героїв битви під Крутами.

/Files/images/kruti/DSCN9815.JPG

У Шумському НВК вшанували пам’ять Героїв битви під Крутами. 29 січня 2018 року – 100-річчя подвигу Героїв Крут.

29 січня 2018 року у Шумському НВК проведено загальношкільну урочисту лінійку «Пом’янімо в пісні славу Крутів» , на якій з почестями віддали шану героям бою під Крутами .

З метою вшанування пам’яті молодих захисників Української Народної Республіки, які власною кров’ю вписали героїчну сторінку в історію українського визвольного руху, педагог-організатор Поліщук С.Ю. та члени учнівського самоврядування підготували літературну композицію «Крути наш біль, наша пам'ять» , виставку-експозицію «Подвиг героїв духу і чину», випустили тематичну стіннівку «Бог. Україна. Свобода.» Вчитель історії Романів В.І. та учні 9 гімназійного класу наголосили на тому, що трагічна загибель студентського куреня під Крутами стала символом патріотизму і жертовності у боротьбі за незалежну Україну. Наприкінці заходу Ходюк О. С.- станича пластунської станиці м. Шумська поділилася враженнями про участь пластунів у заходах присвячених 100-річчя подвигу Героїв Крут , наголосила ,що Крути увійшли в історію України як символ національної честі та гідності, оскільки юні хлопці поклали свої голови для кращого життя нащадків.

День подвигу Героїв Крут – це день національної ідеї, ідеї єдності і сили Української Держави! Бій під Крутами – це ідейна перемога українців.

Кiлькiсть переглядiв: 235